REMIT jelentési szolgáltatás aktualitások

Tisztelt Partnerünk!

Korábbi kommunikációink során tájékoztattuk Önt a KELER Zrt. legújabb, REMIT jelentési szolgáltatásának bevezetéséről, annak mérföldköveiről. 2015 első negyedévében kezdeményeztük „Registered Reporting Mechanism”-ként (RRM) történő regisztrációnkat az európai uniós központi hatóságnál, az ACER-nél. Az azóta eltelt időszakban sikerrel zártunk egy hosszabb tesztidőszakot, melynek eredményeképp egy ügyfélközpontú, gördülékeny infrastruktúrán alapuló jelentési szolgáltatást kínálhatunk a nagykereskedelmi energiapiaci szereplőknek. 

Örömmel tájékoztatjuk Partnerünket, hogy 2015. november 12-én újabb mérföldkőhöz érkeztünk: az ACER jóváhagyta RRM státuszunkat.  A KELER Zrt. ezentúl megtalálható az ACER által publikált, a REMIT portálon elérhető, hivatalos RRM listán.

„Harmadik fél” („third party”) RRM-ként jelentési szolgáltatásunkat az alábbi előnyökkel kínáljuk:

  • „Egy-ablakos” ügyintézés: a KELER Trade Reporting (TR) rendszere REMIT és EMIR jelentések továbbítására egyaránt alkalmas;
  • Harmonizált fájl és jelentési formátumok: szolgáltatásunk valamennyi piacot lefedi;
  • Kedvező feltételek: három különböző típusú tagság, fix, jelentett ügyletek és piacok számától független havi díjakért;
  • Harmadik fél nevében is teljesíthető jelentési kötelezettség.

Megelőző kommunikációnkban bemutatott REMIT aloldalunkon a részletesebb tájékozódást segítő valamennyi dokumentum elérhető: megtekinthetik 2015. november 12-től hatályos szerződésünket, illetve aktualizált tájékoztatónkat a szolgáltatás specifikumairól.

Szeretnénk továbbá felhívni figyelmüket a közeljövőben megrendezésre kerülő eseményekre, abban bízva, hogy személyes egyeztetésre is lehetőségünk adódik a témában. A KELER Csoport kiállítóként és egyben stratégiai szponzorként vesz részt a 2015. november 25-26-án, Barcelonában megrendezésre kerülő EMART Energy konferencián, az európai energiapiac egyik legjelentősebb eseményén. Kollégáink C05. számú standunkon várják Partnerünket.

Ezt követően, 2015. december 7-én, délelőtt 10.00 órai kezdettel rendezzük meg székhelyünkön REMIT témájú workshopunkat, ahol részletesen is bemutatjuk jelentési szolgáltatásunk folyamatát. Az eseményről hamarosan meghívót küldünk. Kérjük, naptárjában már most rögzítse a dátumot.

Szolgáltatásukkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal alábbi elérhetőségeimen.

Üdvözlettel,
KELER  

 

Kapcsolat

Füzesi Fruzsina

Értékesítési és ügyfélkapcsolati vezető
Telefon: +36 1 483 6292

Soós-Arató Mónika

Értékesítési és ügyfélkapcsolati munkatárs
Telefon: +36 1 483 6264
Írjon nekünk